Fiskevatten

Kuststaden Ystad

Det finns många fiskemöjligheter i Ystadtrakten. Mest känt är havsöringsfisket, men även insjöar med gädda och abborre samt P&T dammar finns på nära avstånd. Vi presenterar här de olika platserna att fiska på i ”vårt område”. Vill du veta mer om fiskevatten i närområdet, besök : www.fishingparadise.se

Är du osäker på vilka regler som gäller besök Havs- och vattenmyndigheten.

16

Kustfisket efter havsöring är kanske ett av skandinaviens bästa här i vårt område. Perioden för detta fisket är mellan 1 januari och 15 september och det bästa fisket brukar vara mellan feb och maj, beroende på vädret. Minimimåttet på havsöring är 50 cm. Det finns fredade områden runt de flesta åmynningar (vid osäkerhet se fiskeriverkets hemsida). Det finns massor med bra fiskeplatser längs syd och ostkusten där man både kan spinn- och flugfiska. Det händer ganska ofta att man får torsk vid havsöringsfisket, de flesta tycker att det är en stridbar och rolig fisk att få på grunt vatten.

Hamnar och bryggor kan vara mycket givande med bottenmete agnat med räka eller sill speciellt till plattfisk. Under sommaren kan fisket efter sill vara helt otroligt bra och till detta fisket använder man oftast en sk sillahäckla.

Trollingfisket i Simrishamn med omnejd har blivit internationellt känt på kort tid, mycket tack vare de enormt bra fångsterna där men även för bra service vid hamnen och vänligt bemötande. Tyvärr är jag själv ingen trollingfiskare men såna finns det många duktiga av, ingen nämnd o ingen glömd.

Åfisket bedrivs i framförallt fyra åar och det är Verkeån, Nybroån, Tommarpsån samt Skivarpsån. Av dessa är kanske Nybroån den mest kända, men det är mycket stor uppgång av fisk i allihop. Det huvudsakliga fisket bedrivs på våren men även höstfiske förekommer. Vi säljer fiskekort till Nybroån under juni-augusti för 30:-/kort och då är det mest abborre, gädda, mört, ål och id men även regnbåge och tidigt uppvandrande stora havsöringar…….

Båtfiske i havet kan vara väldigt givande framförallt efter torsk men även efter näbbgädda och havsöring. Torskfisketurer ordnas både i Ystad och i Malmö.

Om ni inte hittar info om någon fiskeplats eller har andra frågor, är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss i butiken!!!

Läs mer om fiskemöjligheter i Ystadtrakten nedan 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.